Kremasta salata od jaja je jednostavna salata od svega par sastojaka. Najčešće se jede između dvije kriške kruha kao sendvič.
Sastojci:
- 6 jaja
- 4 kriške slanine
- 2 kisela krastavca
- 2 žlice majoneza
- 1-2 žlice soka od limuna
- 1 žlica senfa
- 1 žlica kiselog vrhnja
- sol i papar
Priprema:
Na srednjoj vatri kuhajte jaja 12 minuta pa ih stavite u hladnu vodu 10 minuta. Jaja prepolovite i izvadite žumanjake. Pomiješajte žumanjke, majonezu, kisele krastavce, senf, limunov sok, sol i papar.
Izgnječite vilicom dok ne dobijete glatku i kremastu teksturu. Uzdjelu stavite bjelanjke, ploške slanine, kisele krastavce i lagano ih promiješajte žlicom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice