Krumpir je povrće koje se najčešće koristi za pripremu priloga u kuhinji, a mi smo pronašli za vas najukusniju verziju pire krumpira. Skuhajte krumpir i češnjak za aromatični pire krumpir koji će obogatiti svako vaše mesno jelo.
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 6 češnja češnjaka
- 2 žličice soli
- 160 ml mlijeka
- 55 g maslaca
- 60 g vrhnja
- papar
Priprema:
Narežite krumpir na velike komade. Stavite ih u lonac češnjakom i soli. Krumpir u loncu prekrijte vodom. Stavite lonac na jaku vatru i kuhajte oko 20 minuta. U međuvremenu zagrijte mali lonac s mlijekom i maslacem na srednjoj vatri, povremeno mijeašjući, oko 5 minuta, dok se mlijeko ne zagrije, a maslac otopi. Maknite s vatre i smjesu držite na toplom.
Ocijedite krumpir i češnjak i vratite ih u veliki lonac. Mliječnu smjesu prelijte preko krumpira. Pomoću gnječilice za krumpir zgnječite smjesu krumpira dok ne postane glatka. Umiješajte kiselo vrhnje i papar. Začinite krumpir po želji s još soli i papar.
Izvor: Preppy kitchen
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice