Ovaj lagani osvježavajući namaz od patlidžana izmijenjen je recept za tradicionalni babaghanoush namaz. Jednostavan zaokret s dodatkom grčkog jogurta koji cijelom jelu daje posebnu svježinu. Preporučamo vam da ovaj namaz servirat uz domaći kruh ili hrskave prutiće od palente.
Sastojci:
- 4 srednja patlidžana
- 300 ml grčkog jogurta
- 3 češnja češnjaka
- sok od limuna
- maslinovo ulje
- sol
Priprema:
Patlidžane izbockajte vilicom, stavite ih u pećnicu i pecite oko 50 minuta na 200 stupnjeva. Nakon toga ih ogulite i isjeckajt sitno.
Dodajte sok od limun i maslinovo ulje i posolite po ukusu. Nakon toga dodajte sitno sjeckani bijeli luk i na samom kraju umiješajte jogurt.
Sve lagano promiješajte da se sastojci sjedine, rashladite u frižideru i poslužite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice