Klasične slatke knedle od šljiva dobile su svoju ljetnu verziju. Napravite mekano tijesto od pire krumpira i umjesto šljiva u tijesto zamotajte slatke marelice. Knedle možete jesti kao laganiji ručak ili kao desert izbor je na vama.

Uživajte u ovom predivnom ljetnom spoju marelica i tijesta od pire krumpira koje možete posipasti vanilin šećerom, cimetom ili dodajte na vrh žlicu kiselog vrhnja.

Sastojci

  • 500 g krumpira
  • 600 g marelica
  • 300 g brašna
  • 1 jaje
  • krušne mrvice
  • vanilin šećer
  • ulje
  • šećer

Priprema

Krumpir očistite, skuhajte i napravite pire, dodjate sol, malo ulja i 1 jaje pa sve dobro sjedinite. Zatim dodajte brašno i umijesite tijesto. Razvaljajte tijesto i podijelite na kavdratne komade. Uzmite marelicu i omotajte u jedan od komada tijesta i tako napravite kndelu. Kuhajte oko 8 minuta u kipućoj vodi, kada knedla ispliva znači da je gotovo. 

Krušne mrvice ispržite na ulju, pa kuhane knedle uvaljate u njih. Pospite šećerom i poslužite.