Klasične slatke knedle od šljiva dobile su svoju ljetnu verziju. Napravite mekano tijesto od pire krumpira i umjesto šljiva u tijesto zamotajte slatke marelice. Knedle možete jesti kao laganiji ručak ili kao desert izbor je na vama.
Uživajte u ovom predivnom ljetnom spoju marelica i tijesta od pire krumpira koje možete posipasti vanilin šećerom, cimetom ili dodajte na vrh žlicu kiselog vrhnja.
Sastojci:
- 500 g krumpira
- 600 g marelica
- 300 g brašna
- 1 jaje
- krušne mrvice
- vanilin šećer
- ulje
- šećer
Priprema:
Krumpir očistite, skuhajte i napravite pire, dodjate sol, malo ulja i 1 jaje pa sve dobro sjedinite. Zatim dodajte brašno i umijesite tijesto. Razvaljajte tijesto i podijelite na kavdratne komade. Uzmite marelicu i omotajte u jedan od komada tijesta i tako napravite kndelu. Kuhajte oko 8 minuta u kipućoj vodi, kada knedla ispliva znači da je gotovo.
Krušne mrvice ispržite na ulju, pa kuhane knedle uvaljate u njih. Pospite šećerom i poslužite.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice