Sigurno ste tijekom blagdana pripremali bezbroj sitnih kolača, kremastih i suhih, možda ste napravili i pokoju tortu ili orehnjaču. Ako želite svježe keksiće, ali jednostavne, isprobajte keksiće od kokosovog brašna.
Kako bi ovi brzi keksići ispali savršeno, najprije izvadite sve sastojke iz hladnjaka i potrudite se da se temperatura spusti na sobnu. Uz to, obavezno stavite tijesto na hlađenje jer će se u suprotnom previše razvući u pečenju.
Dobra je vijest da tijesto možete zamrznuti na tri mjeseca. Oblikujte kuglice, stavite ih u zamrzivač na pola sata, a zatim ih raspodijelite u vrećice sa zatvaračem. Kada se zaželite keksića, prebacite ih u hladnjak, pričekajte da se malo odmrznu, a zatim ih ispecite prema uputama.
Sastojci
- 80 g kokosovog brašna
- 280 g glatkog brašna
- 230 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica korice limuna
- 2 žlice limunovog soka
- prstohvat soli
Recept za kekse od kokosa
Izmiksajte
Izmiksajte maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodajte ekstrakt vanilije, malo soli i limunovu koricu. Nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine, dodajte limunov sok i kokosovo brašno, a na kraju i prosijano glatko brašno.
Umijesite tijesto
Tijesto rukama oblikujte u disk, omotajte ga folijom i stavite u hladnjak na najmanje pola sata.
Pecite
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. Dlanovima oblikujte kuglice pa ih poslažite na lim s razmakom od nekoliko centimetara. Pecite ih otprilike 15 minuta, dok donja strana i rubovi ne poprime zlatnu boju. Pričekajte da se u potpunosti ohlade, a potom ih premjestite u posudu s poklopcem i čuvajte ih u hladnjaku.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice