Sigurno ste tijekom blagdana pripremali bezbroj sitnih kolača, kremastih i suhih, možda ste napravili i pokoju tortu ili orehnjaču. Ako želite svježe keksiće, ali jednostavne, isprobajte keksiće od kokosovog brašna. 

Kako bi ovi brzi keksići ispali savršeno, najprije izvadite sve sastojke iz hladnjaka i potrudite se da se temperatura spusti na sobnu. Uz to, obavezno stavite tijesto na hlađenje jer će se u suprotnom previše razvući u pečenju.

Dobra je vijest da tijesto možete zamrznuti na tri mjeseca. Oblikujte kuglice, stavite ih u zamrzivač na pola sata, a zatim ih raspodijelite u vrećice sa zatvaračem. Kada se zaželite keksića, prebacite ih u hladnjak, pričekajte da se malo odmrznu, a zatim ih ispecite prema uputama. 

Sastojci

  • 80 g kokosovog brašna
  • 280 g glatkog brašna
  • 230 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica korice limuna
  • 2 žlice limunovog soka
  • prstohvat soli

Recept za kekse od kokosa

16:49
Korak 1

Izmiksajte

Izmiksajte maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodajte ekstrakt vanilije, malo soli i limunovu koricu. Nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine, dodajte limunov sok i kokosovo brašno, a na kraju i prosijano glatko brašno.

16:54
Korak 2

Umijesite tijesto

Tijesto rukama oblikujte u disk, omotajte ga folijom i stavite u hladnjak na najmanje pola sata.

16:54
Korak 3

Pecite

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. Dlanovima oblikujte kuglice pa ih poslažite na lim s razmakom od nekoliko centimetara. Pecite ih otprilike 15 minuta, dok donja strana i rubovi ne poprime zlatnu boju. Pričekajte da se u potpunosti ohlade, a potom ih premjestite u posudu s poklopcem i čuvajte ih u hladnjaku.