Kad ste zaboravili kupiti kruh ili želite domaće pecivo, a kod kuće imate brašno, mlijeko i majonezu, napravite ove brze lepinje. Glavni sastojak je samodizajuće brašno koje možete sami pripremiti.
Zamijesite tijesto, ne morate čekati da se digne, a lepinje će biti na vašem stolu za manje od pola sata.
Sastojci
6 žlica majoneza
240 g samodizajućeg brašna
240 ml mlijeka
Recept za lepinje od 3 sastojka
10:20
Korak 1
Pomiješajte
Pomiješajte brašno, mlijeko i majonezu.
10:24
Korak 2
Zamijesite
Umijesite tijesto i podijelite na jednake dijelove.
10:24
Korak 3
Oblikujte
Oblikujute loptice i malo spljoštite rukama kako biste oblikovali lepinje.
10:25
Korak 4
Pecite
Poredajte u pleh koji ste premazali uljem i pecite lepinje u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 15-20 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice