Fašnik se bliži, a umjesto klasičnog recepta za tradicionalne domaće krafne, iznenadite ukućane glaziranim krafnama, donosimo recept s portala Stil Kurir.

Sastojci

350 ml mlijeka
2 vrećice suhog kvasca
1 žličica šećera
550 g brašna
2 jaja
80 g maslaca
pola žličice soli
300 g šećera u prahu
ekstrakt vanilije

Recept za glazirane krafne

15:32
Korak 1

Aktivirajte kvasac

Zagrijte mlijeko da bude mlako. Zatim dodajte žličicu šećera i dvije vrećice suhog kvasca. Promiješajte i ostavite stajati 5 do 10 minuta.

15:33
Korak 2

Otopite maslac

Otopite oko 85 g maslaca.

15:33
Korak 3

Pomiješajte

Pomiješajte brašno i pola žličice soli.

Pomiješajte 50 g šećera u prahu s maslacem, razbijte jaja i dodajte mlijeko s kvascem. Stalno miješajte da se smjesa sjedini. Dodajte brašno i sol koje ste pripremili, ali postupno. Svo vrijeme miješati žicom, dok se ne zgusne.

15:34
Korak 4

Ostavite da odstoji

Kada je smjesa dovoljno gusta, mijesite je dok tijesto ne postane glatko, a potom ostavite da odstoji oko pola sata.

15:34
Korak 5

Oblikujte

Nakon toga kalupima za kekse oblikujte krafne, po želji možete i s rupom u sredini. Pustite ih da odstoje oko pola sata.

Najukusnije glazirane krafne za najveće ljubitelje karnevalskih slastica
Shutterstock 

15:35
Korak 6

Napravite glazuru

Pomiješajte šećer u prahu s ekstraktom vanilije i 90 ml mlijeka. Dobro promiješatei, a kako se glazura ne bi osušila prekrijte je krpom.

15:35
Korak 7

Pržite krafne

Krafne pržite uobičajeno u vrućem ulju.

15:36
Korak 8

Umočite u glazuru

Kada ste ih ispekli, vilicom ili hvataljkama umočite krafne u glazuru i ostavite ih na tanjuru ili rešetki da se glazura osuši.