Isprobajte recept za mini krafne sa suhim kvascem koji je nezahtjevan i garantirano polučuje dobre rezultate. Najbitnije je da se držite uputstava, pripremate ih u toplom prostoru i date im vremena da se dignu. Također, nemojte ih predugo valjati kako ne bi istisnuli zrak iz tijesta.

Jedna od ključnih stvari u pripremi krafni je i dobro zagrijano ulje.

Sastojci:

450 g brašna

1 suhi kvasac

30 g šećera

60 g žumanjaka (cca 3)

½ vrećice vanilin šećera

1 žličica ekstrakta vanilije

Korica polovice naranče

¼ žličice soli

15 g rastopljenog maslaca

2-3 žlice ruma

250 ml toplog mlijeka

Priprema:

Izmiksajte žumanjke sa šećerom, vanilin šećerom, ekstraktom vanilije i narančinom koricom. Kad smjesa postane svjetlija i laganija, ulije ulje i rum i kratko izmiksajte. U veliku posudu dodajte brašno i suhi kvasac. Ulijte pripremljenu smjesu žumanjaka, malo posolite i miksajte s nastavcima za tijesto.

Postepeno dodajte mlijeko i miksajte dok se ne formira ljepljiva kugla tijesta. Prebacite tijesto na pobrašnjenu površinu pa ga glatko umijesite. Glatku kuglu tijesta stavite u nauljenu veću posudu, pokrijte krpom i pustite da stoji na toplom sat vremena. Potom razvaljajte tijesto tako da bude centimetar debelo pa izrežite krugove promjera 6-7 centimetara.

Izdubite sredinu, posložite na čistu površinu, pokrijte krpu i pustite da odstoji još 15-ak minuta. Za to vrijeme namjestite svoju  fritezu na temperaturu za duboko prženje i pričekajte da se ulje zagrije. Kad se ugasi lampica, ubacite krafnice tako da najprije uronite gornju stranu. Pržite 2 minute poklopljeno, preokrenite i pržite još toliko bez poklopca. Prebacite krafnice na papirnate ubruse kako bi upili višak masnoće.

izvor: gastro.24sata.hr