Isprobajte recept za mini krafne sa suhim kvascem koji je nezahtjevan i garantirano polučuje dobre rezultate. Najbitnije je da se držite uputstava, pripremate ih u toplom prostoru i date im vremena da se dignu. Također, nemojte ih predugo valjati kako ne bi istisnuli zrak iz tijesta.
Jedna od ključnih stvari u pripremi krafni je i dobro zagrijano ulje.
Sastojci:
450 g brašna
1 suhi kvasac
30 g šećera
60 g žumanjaka (cca 3)
½ vrećice vanilin šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
Korica polovice naranče
¼ žličice soli
15 g rastopljenog maslaca
2-3 žlice ruma
250 ml toplog mlijeka
Priprema:
Izmiksajte žumanjke sa šećerom, vanilin šećerom, ekstraktom vanilije i narančinom koricom. Kad smjesa postane svjetlija i laganija, ulije ulje i rum i kratko izmiksajte. U veliku posudu dodajte brašno i suhi kvasac. Ulijte pripremljenu smjesu žumanjaka, malo posolite i miksajte s nastavcima za tijesto.
Postepeno dodajte mlijeko i miksajte dok se ne formira ljepljiva kugla tijesta. Prebacite tijesto na pobrašnjenu površinu pa ga glatko umijesite. Glatku kuglu tijesta stavite u nauljenu veću posudu, pokrijte krpom i pustite da stoji na toplom sat vremena. Potom razvaljajte tijesto tako da bude centimetar debelo pa izrežite krugove promjera 6-7 centimetara.
Izdubite sredinu, posložite na čistu površinu, pokrijte krpu i pustite da odstoji još 15-ak minuta. Za to vrijeme namjestite svoju fritezu na temperaturu za duboko prženje i pričekajte da se ulje zagrije. Kad se ugasi lampica, ubacite krafnice tako da najprije uronite gornju stranu. Pržite 2 minute poklopljeno, preokrenite i pržite još toliko bez poklopca. Prebacite krafnice na papirnate ubruse kako bi upili višak masnoće.
izvor: gastro.24sata.hr
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice