Gotovo pakiranje lisnatog tijesta možete iskoristiti za brzi zalogaj, bilo slatki bilo slanil. Za pripremu lisnatih trokutića punjenih porilukom i feta sirom trebat ćete oko pola sata.
Sastojci
2 poriluka
maslinovo ulje
500 g lisnatog tijesta
sol, papar
mediteranska mješavina začina
100 g feta sira
1 žumanjak
sezam
Recept za lisnata punjena peciva
Operite i narežite
Poriluk dobro operite pa narežite na komade.
Prodinstajte
Na ulju prodinstajte nasjeckani poriluk pa ga posolite, popaprite i začinite mediteranskim začinima.
Razvaljajte
Lisnato tijesto razvaljajte i narežite na pravokutnike.
Nadjenite
Rubove premažite razmućenim žumanjkom, nadjenite porilukom, pospite razmrvljenom fetom i dijagonalno preklopite. Premažite ih s još malo žumanjka pa pospite sezamom.
Pecite
Pecite ih 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice