Gotovo pakiranje lisnatog tijesta možete iskoristiti za brzi zalogaj, bilo slatki bilo slanil. Za pripremu lisnatih trokutića punjenih porilukom i feta sirom trebat ćete oko pola sata. 

KAKO NAPRAVITI LISNATO TIJESTO: Za najfinije domaće kolače i peciva, a sastojke već imate kod kuće i možete ga zamrznuti

Sastojci

2 poriluka
maslinovo ulje
500 g lisnatog tijesta
sol, papar
mediteranska mješavina začina
100 g feta sira
1 žumanjak
sezam

Recept za lisnata punjena peciva

11:36
Korak 1

Operite i narežite

Poriluk dobro operite pa narežite na komade.

11:40
Korak 2

Prodinstajte

Na ulju prodinstajte nasjeckani poriluk pa ga posolite, popaprite i začinite mediteranskim začinima.

11:40
Korak 3

Razvaljajte

Lisnato tijesto razvaljajte i narežite na pravokutnike.

Recept za trokute od lisnatog tijesta s nadjevom od poriluka
Shutterstock 

11:40
Korak 4

Nadjenite

Rubove premažite razmućenim žumanjkom, nadjenite porilukom, pospite razmrvljenom fetom i dijagonalno preklopite. Premažite ih s još malo žumanjka pa pospite sezamom.

11:41
Korak 5

Pecite

Pecite ih 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.