Kupovno lisnato tijesto praktično je u pripremi raznih slastica i kolača, možete ga samo puniti jabukama ili kruškama i zapeći, a nezaobilazno je u starinskim kolačima kao što su kremšnite i juli pita ili juliška. Ovaj put predlažemo vam predivno pecivo izgledom slično princes krafnama, ali okusom sličnije našim tradicionalnim krafnama. 

Na YouTube kanalu One day, one recipe pronašli smo recept za pecivo od lisnatog tijesta u kojem se ne koriste se jaja. Punjeno je kremom od naranče uz ekstrakt vanilije, a izvana predivno hrskavo.

Ako želite sami napraviti lisnato tijesto, donosimo recept i upute.

Sastojci

2 lista lisnatog tijesta
1/2 naranče (korica + sok)
3-4 žlice šećera
250 ml mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije
2 žlice škroba

14:44
Korak 1

Pripremite nadjev

Pomiješajte naribanu koricu naranče i sok od naranče, dodajte šećer i škrob te ulijte mlijeko. Sve dobro promiješajte, pa kuhajte dok se ne zgusne uz stalno miješanje. Dodajte vaniliju i promiješajte te ostavite da se ohladi.

14:46
Korak 2

Razvaljajte lisnato tijesto

Lisnato tijesto razvaljajte, premažite nadjevom, a zatim prekrijte drugim lisnatim tijestom. Malo pritisnite rukama i režite trake jednake širine. Zarolajte po želji i poredajte u pleh obložen papirom za pečenje.

14:47
Korak 3

Pecite

Prelijte preostalim nadjevom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta. Pospite šećerom u prahu i poslužite.

Pripremu pogledajte u videu: