Uštipci su se u prošlosti pržili od ostataka tijesta koje je bilo namijenjeno za domaći kruh. Za tijesto su vam potrebna samo 4 sastojka: brašno, sol, kvasac i voda. No ako vam je ostao i pire krumpir od ručka, i od njegovih ostataka možete zamijesiti super ukusne uštipke.

Nemate li kvasac kod kuće, pripremite štapiće od prženog tijesta bez kvasca, popularnog street fooda u Kini.

Sastojci

  • 500 g pire krumpira
  • 400 g brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 20 g kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli

Recept za uštipke od pire krumpria

10:39
Korak 1

Aktivirajte kvasac

U toplo mlijeko dodajte izmrvljeni kvasac i šećer. Pokrijte i ostavite da odstoji 10 minuta.

10:45
Korak 2

Zamijesite

Mlijeko s kvascem ulijte u pire krumpir te dodajte prosijano brašno i sol. Umijesite tijesto.

10:45
Korak 3

Ostavite da odstoji

Pokrijte i ostavite da odstoji 20 minuta.

10:46
Korak 4

Razvaljajte

Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini. Izrežite oblike po želji.

10:46
Korak 5

Pržite

U tavi na zagrijano ulje dodajte tijesto i pržite dok ne pozlatne.