Palačinke su jedan od najomiljenijih brzih zalogaja, a mogu se jesti slatke ili slane, punjene, pohane ili zapečene. Provansalske palačinke punjene su gljivama u umaku od rikule i vina.

Sastojci

  • 50 g brašna
  • 4-5 žlica mlijeka
  • 2 jaja
  • malo soli
  • 250 g gljiva
  • 50 g slanine
  • 100 g rikule
  • 2 žlice maslaca
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žličica mješavine provansalskih začina
  • 4 žlice kiselog vrhnja
  • 2 žlice bijelog vina

Recept za provansalske palačinke

14:07
Korak 1

Umutite

Pomiješajte brašno, mlijeko, jaja i malo soli. 

14:09
Korak 2

Ostavite da stoji

Ostavite tijesto za palačinke da odstoji oko 30 minuta.

14:09
Korak 3

Narežite

Gljive obrišite mokrom krpom i nasjeckajte. Nasjeckajte rikulu. Saznajte treba li prati gljive te greške koje većina radi kod pripreme.

14:10
Korak 4

Popržite

Zagrijte žlicu maslaca i popržite gljive. Češnjak i slaninu nasjeckati i dodati gljivama. Još malo pržiti, dodati začine i soli po želji. 

Recept za provansalske palačinke punjene sočnim nadjevom
Shutterstock 

14:11
Korak 5

Napravite umak

Umiješajte kiselo vrhnje i vino. Umiješajte rikulu i zagrijte je u umaku.

14:11
Korak 6

Ispecite

Zagrijte ostatak maslaca i ispecite palačinke.

14:12
Korak 7

Nadjenite

Svaku palačinku stavite na tanjur i posložite gljive. Preklopite palačinke i poslužite ih ukrašene miješanom zelenom salatom i rikulom.