Palačinke su jedan od najomiljenijih brzih zalogaja, a mogu se jesti slatke ili slane, punjene, pohane ili zapečene. Provansalske palačinke punjene su gljivama u umaku od rikule i vina.
Sastojci
- 50 g brašna
- 4-5 žlica mlijeka
- 2 jaja
- malo soli
- 250 g gljiva
- 50 g slanine
- 100 g rikule
- 2 žlice maslaca
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica mješavine provansalskih začina
- 4 žlice kiselog vrhnja
- 2 žlice bijelog vina
Recept za provansalske palačinke
Umutite
Pomiješajte brašno, mlijeko, jaja i malo soli.
Ostavite da stoji
Ostavite tijesto za palačinke da odstoji oko 30 minuta.
Narežite
Gljive obrišite mokrom krpom i nasjeckajte. Nasjeckajte rikulu. Saznajte treba li prati gljive te greške koje većina radi kod pripreme.
Popržite
Zagrijte žlicu maslaca i popržite gljive. Češnjak i slaninu nasjeckati i dodati gljivama. Još malo pržiti, dodati začine i soli po želji.
Napravite umak
Umiješajte kiselo vrhnje i vino. Umiješajte rikulu i zagrijte je u umaku.
Ispecite
Zagrijte ostatak maslaca i ispecite palačinke.
Nadjenite
Svaku palačinku stavite na tanjur i posložite gljive. Preklopite palačinke i poslužite ih ukrašene miješanom zelenom salatom i rikulom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice