Ako u hladnjaku imate pakiranje lisnatog tijesta, iskoristite ga za pripremu lisnatih trokutića s nadjevom od poriluka i feta sira. Priprema će, s uključenim pečenjem, trajati otprilike pola sata.

Poslužite ih odmah, dok su topli i hrskavi, te po potrebi udvostručite sastojke. Vjerujte, neće vam ništa ostati.

Trokuti od lisnatog tijesta s porilukom i feta sirom

Sastojci:

2 poriluka
maslinovo ulje
500 g lisnatog tijesta
sol, papar
mediteranska mješavina začina
100 g feta sira
1 žumanjak
sezam

Pogledajte OVDJE 5 recepata za najukusnija domaća peciva

Priprema:

Poriluk dobro operite pa narežite na komade. Na ulju prodinstajte nasjeckani poriluk pa ga posolite, popaprite i začinite mediteranskim začinima.

Lisnato tijesto razvaljajte i narežite na pravokutnike. Rubove premažite razmućenim žumanjkom, nadjenite porilukom, pospite razmrvljenom fetom i dijagonalno preklopite. Premažite ih s još malo žumanjka pa pospite sezamom. Pecite ih 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.