Prženi uštipci u slanoj verziji sa porilukom i slaninom idealna je hrana za druženja s prijateljima ili kao međuobrok za ponjeti na posao. 

Jednostavno je za spremiti, a mekani su zbog dvije vrste sira koje idu po receptu. Uz uštipke preporučamo vam da napravite tartar umak koji će im dati svježinu svojim kiselkastim aromama. 

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 250 g svježeg sira
  • 250 g poriluka
  • 50 g parmezana
  • 100 g slanine
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 jaja
  • 250 ml jogurta
  • malo rakije
  • 1 žličica šećera
  • prstohvat soli
Uštipci sa slaninom i porilukom tope se u ustima
Shutterstock 

Priprema:

Sitno nasjeckajte poriluk, pa ga dinstajte na malo ulja. Procijedite i pomiješajte s prosijanim brašnom i praškom za pecivo. Dodajte parmezan, svježi sir, sitno sjeckanu slaninu, rakiju i sol. Dobivenu smjesu prekrijte prozirnom folijom i stavite u zamrzivač. U drugoj zdjeli pjenasto umutite jaja i šećer, pa ulijte jogurt i dobro promiješajte. Zagrijte ulje i rukama oblikujte okruglice i pržite ih na ulju. Uštipci se sami okreću na drugu stranu kad su pečeni, izvadite ih van kad porumene sa svih strana. Ocijedite na paprinatoj salveti da se upije višak masnoće.