Ako ne možete bez kruha, a pazite na svoju težinu, za vas je idealan ovaj recept za kruh od najomiljenijeg ljetnog povrća - tikvica.
Recept za kruh od tikvica
Sastojci:
350-400 g brašna
20 g svježeg kvasca
1 žličica šećera
150 ml tople vode
50 ml ulja
1 žličica soli
šaka zobenih pahuljica
200 g tikvica
1 jaje
prstohvat soli
Tikvice narežite na kolutiće, posolite i pustite da se ocijede. U blenderu tikvice izmiksajte s jajem u pire, zatim u mlaku vodu stavite kvasac, šećer i žlicu brašna, promiješajte i ostavite pokriveno na 10-ak minuta.
Pomiješajte brašno, sol, zobene pahuljice i ulje, dodajte pire od tikvica i kvasac te zamijesite tijesto (bit će mekano i malo ljepljivo). Ostavite da se udvostruči.
Tijesto stavite na pobrašnjenu radnu površinu, premijesite, ostavite pokriveno da se još malo diže. Pecite 30 do 35 minuta na 180 stupnjeva. Pečeni kruh izvadite iz kalupa, pokrijte ga krpom i ostavite da se ohladi prije posluživanja.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice