Ako ste već poslužili jaja u avokadu, vrijeme je da isprobate i verziju s kolutovima paprike.Uz njih poslužite tostirani kruh, malo zapečene slanine i sok od naranče ili mimozu.
Sastojci u nastavku dostatni su za tri serviranja pa prilagodite količine vlastitim potrebama. Dobar tek!
Jaje na oko u paprici
Sastojci:
- 1 žlica maslaca
- 1 veća paprika
- 3 jaja (M)
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- prstohvat čilija
Priprema:
- Papriku dobro operite, očistite od sjemenki pa je narežite na kolutove debljine centimetra. Za pripremu doručka trebat ćete tri koluta.
- Na tavi zagrijte maslac pa posložite kolutove paprike. Pecite ih otprilike dvije minuta sa svake strane.
- U svaku papriku razbijte po jedno jaje, malo smanjite vatru pa pecite nekoliko minuta, ovisno o tome želite li da žumanjak ostane tekuć.
- Posolite, popaprite, pospite s malo čilija u prahu - i poslužite!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice