Uobičajeno je da se jetrica posipaju sodom bikarbonom, namaču u mlijeku, kao i u octu. Možete odabrati bilo koju od ovih metoda, ali postoji i nekoliko trikova za koje možda niste znali. Drugi način da jetra postane mekana i sočna je da se marinira u mineralnoj vodi.
1. Hoće li jetrica ispasti mekana uvelike ovisi o načinu odmrzavanja. Poanta je da se odmrzava polako, na donjoj polici hladnjaka.
2. Meso trebate narezati na velike komade. Ako ga narežete na sitne komadiće, pustit će sav sok i samim time bit će tvrd.
3. Prilikom prženja jetrica se moraju često okretati ili miješati. Također, ne smijete ih pržiti na jakoj vatri.
Izvor: StvarUkusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice