Kod kuhanja umaka od rajčice savjet je dodati i malo šećera, ali Talijani imaju drugo rješenje. Vrhunski talijanski kuhari koriste tamnu čokoladu kad pripremaju jela s umakom od rajčice. Druga opcija je dodati kakao prah, ali nikako ne dodavati šećer, jer se ne postiže isti učinak.
Isprobajte recept za savršenudomaću šalšu ili umak od rajčice.
U videu pogledajte kako jednostavno dodati tamnu čokoladu ćufte u umaku od rajčica.
Dodavanjem tamne čokolade u umak dolazi do izražaja bogatstvo i toplina jela, a uz to se malo smanjuje kiselost rajčice - to je trik kojim se mnogi služe i čest je u mnogim jelima. Dovoljno je ubaciti jednu ili dvije kockice čokolade.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice