Sezona je pripreme zimnice, a iako je jednostavnije kupiti gotov ajvar, kisele krastavce ili paprike, nema do domaćeg proizvoda.
Pripremite paprike u senfu, puno su ukusnije od običnih kiselih paprika i lagane su za pripremu pa nemojte propustiti sezonu ovog povrća i napravite domaću zimnicu.
Sastojci:
- 30 crvenih paprika
- 250 ml vode
- 250 ml octa
- 250 ml ulja
- 250 gr senfa
- 2 žlice šećera
- 2 žlice soli
- papar (10-ak zrna)
- 2 lista lovora
Shutterstock
Priprema:
Paprike očistite od sjemenki i narežite ih na deblje trake. Kuhajte ih nekoliko minuta u mješavini octa, soli, vode, papra, šećera i lovora.
Ostavite ih ocjeđene da se ohlade.
U senf umiješajte ulje i paprike, sve sjedinite i punite teglice.
Izvor: Glossy
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice