Sezona je pripreme zimnice, a iako je jednostavnije kupiti gotov ajvar, kisele krastavce ili paprike, nema do domaćeg proizvoda.

Pripremite paprike u senfu, puno su ukusnije od običnih kiselih paprika i lagane su za pripremu pa nemojte propustiti sezonu ovog povrća i napravite domaću zimnicu.

Sastojci:

  • 30 crvenih paprika
  • 250 ml vode
  • 250 ml octa
  • 250 ml ulja
  • 250 gr senfa
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice soli
  • papar (10-ak zrna)
  • 2 lista lovora
undefined
Shutterstock 

Priprema:

Paprike očistite od sjemenki i narežite ih na deblje trake. Kuhajte ih nekoliko minuta u mješavini octa, soli, vode, papra, šećera i lovora.

Ostavite ih ocjeđene da se ohlade.

U senf umiješajte ulje i paprike, sve sjedinite i punite teglice.

 Izvor: Glossy