Danas preskočite dostavu i pripremite hrskavu piletinu za pamćenje uz pomoć malo jogurta i još nekoliko pristupačnih sastojaka.

Preporučujemo da pržite krila ili batake, ali slobodno napravite i popularne stripse od pilećih prsa.

Sastojci:

150 g grčkog jogurta

1 žličica senfa

1 žličica javorova sirupa

½ žličice ljutog umaka

sol, papar

8 pilećih bataka

200 g kukuruznih pahuljica

mljeveni češnjak

mljevena crvena paprika

ulje

piletina
nadine-primeau-yeEoMHtkCuM-unsplash 

Priprema:

Dobro promiješajte jogurt, senf, sirup i ljuti umak pa dobro začinite marinadu. Ubacite piletinu i marinirajte je barem pola sata, a poželjno i duže. Netom prije prženja piletinu uvaljajte u razmrvljene kukuruzne pahuljice pomiješane sa soli, paprom, mljevenim češnjakom i paprikom. Ubacite u duboko ulje i pržite nekoliko minuta, sve dok piletina ne poprimi zlatnu boju.

Premjestite batačiće na tanjur obložen kuhinjskim ubrusima kako bi se ocijedio višak masnoće. Poslužite toplo, uz umak od jogurta!