Danas preskočite dostavu i pripremite hrskavu piletinu za pamćenje uz pomoć malo jogurta i još nekoliko pristupačnih sastojaka.
Preporučujemo da pržite krila ili batake, ali slobodno napravite i popularne stripse od pilećih prsa.
Sastojci:
150 g grčkog jogurta
1 žličica senfa
1 žličica javorova sirupa
½ žličice ljutog umaka
sol, papar
8 pilećih bataka
200 g kukuruznih pahuljica
mljeveni češnjak
mljevena crvena paprika
ulje
Priprema:
Dobro promiješajte jogurt, senf, sirup i ljuti umak pa dobro začinite marinadu. Ubacite piletinu i marinirajte je barem pola sata, a poželjno i duže. Netom prije prženja piletinu uvaljajte u razmrvljene kukuruzne pahuljice pomiješane sa soli, paprom, mljevenim češnjakom i paprikom. Ubacite u duboko ulje i pržite nekoliko minuta, sve dok piletina ne poprimi zlatnu boju.
Premjestite batačiće na tanjur obložen kuhinjskim ubrusima kako bi se ocijedio višak masnoće. Poslužite toplo, uz umak od jogurta!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
Univerzalan recept za paprikaš koji možete pripremiti s bilo kojim mesom
Super jednostavan i brz recept za čokoladni kolač iz tave