Danas preskočite dostavu i pripremite hrskavu piletinu za pamćenje uz pomoć malo jogurta i još nekoliko pristupačnih sastojaka.
Preporučujemo da pržite krila ili batake, ali slobodno napravite i popularne stripse od pilećih prsa.
Sastojci:
150 g grčkog jogurta
1 žličica senfa
1 žličica javorova sirupa
½ žličice ljutog umaka
sol, papar
8 pilećih bataka
200 g kukuruznih pahuljica
mljeveni češnjak
mljevena crvena paprika
ulje
Priprema:
Dobro promiješajte jogurt, senf, sirup i ljuti umak pa dobro začinite marinadu. Ubacite piletinu i marinirajte je barem pola sata, a poželjno i duže. Netom prije prženja piletinu uvaljajte u razmrvljene kukuruzne pahuljice pomiješane sa soli, paprom, mljevenim češnjakom i paprikom. Ubacite u duboko ulje i pržite nekoliko minuta, sve dok piletina ne poprimi zlatnu boju.
Premjestite batačiće na tanjur obložen kuhinjskim ubrusima kako bi se ocijedio višak masnoće. Poslužite toplo, uz umak od jogurta!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice