Poznati talijanski kuhari Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo u svojoj emisiji "Dva pohlepna Talijana" pokazali su jednostavnu pripremu raznih jela, a u ovom receptu pripremaju svinjski file s medom i đumbirom.
Sastojci:
- 800-900 g svinjskog filea (u komadu)
- 2 glavice luka
- 50 g pancete
- maslinovo ulje
- komadić svježeg đumbira
- 1 mrkva
- 2-3 žlice meda
- 100 ml temeljca
- malo pastrnjaka ili bundeve
- ružmarin
Priprema:
Na maslinovom ulju popržite nasjeckanu pancetu, pa je izvadite iz tave. Meso nemojte rezati na odreske, već ga ostavite u komadu, dobro posolite. Ispecite meso i dodajte češnjak, med i đumbir. Zatim stavite u tavu u kojoj se pržila panceta. Pržite sa svih strana. Zatim vratite slaninu, dodajte nekoliko grančica ružmarina i zalijte juhom (1/2 jušne kocke razmutite u 100 ml vruće vode). Zatim dodajte krupno narezanu mrkvu, pastrnjak i luk. Kuhajte sve zajedno još sat vremena.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice