Na Badnjak se tradicionalno ne jede meso već riba i jela s morskim plodovima. U mnogim dijelovima Hrvatske priprema se bakalar ili pak šaran, ako se radi o krajevima uz rijeke, ali ako ne volite ove vrste ribe, postoji velik izbor drugih kao i plodova mora poput hobotnice, lignji ili kozica.Oslić je jedna od najomiljenijih riba, a dostupna je i praktična. 

A ako na Badnjak radite dokasno ili želite brzo jelo s ribom, isprobajte recept Emilije Kokić za rolani oslić, a pjevačica uz njega predlaže salatu od potočarki.

Sastojci

  • 2 oslića
  • domaći pesto
  • 3 režnja češnjaka
  • 200 ml maslinovog ulja
  • 2 žlice naribanog permezana
  • 1 žlica krušnih mrvica
  • peršin
  • potočarka

Recept za rolani oslić

13:47
Korak 1

Napravite pesto

Pomiješajte češnjak, krušne mrvice, peršin, maslinovo ulje i parmezan i napravite domaći pesto umak.

Recept Emilije Kokić za rolani oslić
Shutterstock 

13:55
Korak 2

Marinirajte ribu

Unutarnju stranu ribe namažite pestom, zarolajte u rolicu, zavežite kuharskim koncem i stavite u pećnicu.

13:56
Korak 3

Ispecite 

Pecite na 180 °C 20-30 minuta.

14:10
Korak 4

Pripremite salatu

Operite potočarku i začinite s nekoliko kapi limuna, maslinovog ulja i soli.