Na Badnjak se tradicionalno ne jede meso već riba i jela s morskim plodovima. U mnogim dijelovima Hrvatske priprema se bakalar ili pak šaran, ako se radi o krajevima uz rijeke, ali ako ne volite ove vrste ribe, postoji velik izbor drugih kao i plodova mora poput hobotnice, lignji ili kozica.Oslić je jedna od najomiljenijih riba, a dostupna je i praktična.
A ako na Badnjak radite dokasno ili želite brzo jelo s ribom, isprobajte recept Emilije Kokić za rolani oslić, a pjevačica uz njega predlaže salatu od potočarki.
Sastojci
- 2 oslića
- domaći pesto
- 3 režnja češnjaka
- 200 ml maslinovog ulja
- 2 žlice naribanog permezana
- 1 žlica krušnih mrvica
- peršin
- potočarka
Recept za rolani oslić
Napravite pesto
Pomiješajte češnjak, krušne mrvice, peršin, maslinovo ulje i parmezan i napravite domaći pesto umak.
Marinirajte ribu
Unutarnju stranu ribe namažite pestom, zarolajte u rolicu, zavežite kuharskim koncem i stavite u pećnicu.
Ispecite
Pecite na 180 °C 20-30 minuta.
Pripremite salatu
Operite potočarku i začinite s nekoliko kapi limuna, maslinovog ulja i soli.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice