Talijanski klasik lazanje omiljen je u cijelom svijetu, a ova verzija s tortiljom, kobasicom i grahom preliven umakom od sira pravi je gurmanski specijalitet. Budući da se koristi grah i rajčica pelati iz konzerve, obrok je gotov za pola sata. 

Sastojci

2 velike tortilje
100 g tvrdog sira

1 luk
1 mrkva
100 g chorizo ​​kobasice (može i neka druga kobasica)
2 češnja češnjaka
1 crvena ili žuta paprika
1 manja tikvica
1 žličica kumina
1 žličica mljevenog korijandera
1/2 žličice mljevene paprike
800 g rajčica pelati iz konzerve
400 g graha iz konzerve

Za umak od sira:

50 g cheddar sira

4 žlice vrhnja za kuhanje

3 žlice kiselog vrhnja

Recept

10:42
Korak 1

Popržite luk i kobasicu

Na malo zagrijanog ulja popržite sitno nasjeckani luk i mrkvu pa kad povrće omekša dodati nasjeckanu kobasicu. Pržite još par minuta pa dodati nasjeckani češnjak, papar i tikvice. Sve dobro promiješajte i pirjajte nekoliko minuta. 

10:47
Korak 2

Pirjajte

Dodajte kumin, mljeveni korijander, cimet i mljevenu papriku pa promiješajte. Nakon minutu dodajte oguljeni, propasirani grah pa posolite i popaprite. Zakuhajte i kuhajte još 10 minuta.

10:47
Korak 3

Složite slojeve

U tepsiju stavite naribani sir, vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje. Posolite i popaprite pa promiješajte i kuhajte dok se sastojci ne sjedine. Smjesa treba biti gusta kao pašteta. U tepsiju ulijte pola količine nadjeva s kobasicom, pa na to stavite tortilju. Zatim stavite nadjev od sira te preostali nadjev od kobasica. Na vrh stavite drugu tortilju i premažite preostalim umakom od sira. 

10:50
Korak 4

Zapecite

Ostavite na štednjaku jos 5-10 minuta pa pospite naribanim sirom i ostavite na štednjaku dok se ne rastopi. Ili lazanje stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 5 minuta.

Detaljnu pripremu pogledajte u videu: