Kobasice su vrlo zahvalna namirnica jer se brzo pripremaju, bilo da ih kuhate bilo da ih pečete, a vrlo su zasitne. Dobra su ideja za brzi ručak ili večeru, a možete ih jesti s restanim ili pire krumpirom, kiselim kupusom...
Profesionalni kuhar Jack Ovens na svom YouTube kanalu pokazao je kako pripremiti tradicionalno englesko jelo pod nazivom "pigs in blanket". Radi se o kobasicama omotanima u slaninu i prelivenima glazurom od meda i začina, a tradicionalno se jede u vrijeme božićnih blagdana. Američka verzija umotana je u tijesto.
Iako su blagdani prošli, zima još traje, a pečene kobasice savršen su obrok u hladnim danima.
Sastojci
12 kobasica
12 kriški slanine
4 listova kadulje
4 grančice majčine dušice
1 grančica ružmarina
2 žlice meda
1 grančica ružmarina
1 grančica timijana
2 lista kadulje
Recept za pigs in blanket
Zarolajte
Preklopite po dvije ploške slanine i na to stavite list kadulje pa dodajte kobasicu i zarolajte. Postupak ponovite još 3 puta pa na isti način stavite slaninu samo sada na vrh stavite nasjeckani ružmarin i na to kobasicu. Zarolajte da dobijete još 3 kobasice. Na isti način napravite i preostale kobasice, samo kadulju i ružmarin sada zamijenite majčinom dušicom.
Napravite glazuru
Kadulju, ružmarin i majčinu dušicu sitno nasjeckajte te pomiješajte s medom.
Pecite
Kobasice posložite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200°C oko 15 minuta.
Prelijte
Zatim prelijte glazurom i pecite još 6-7 minuta.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice