Kad vam pečeno pile dosadi za nedjeljni ručak, napravite pohanu piletinu. Marinirana je u umaku od jogurta i začina te panirana u kukuruznim pahuljicama, a od mesa možete koristiti i batke, krilca ili možete napraviti popularne stripse od pilećih prsa te poslužite toplo uz umak od jogurta i prilog po želji.

Sastojci

8 pilećih bataka

150 g grčkog jogurta

1 žličica senfa

1 žličica javorova sirupa

½ žličice ljutog umaka

sol, papar

200 g kukuruznih pahuljica

mljeveni češnjak

mljevena crvena paprika

ulje

Recept za pohanu piletinu

14:18
Korak 1

Napravite marinadu

Dobro promiješajte jogurt, senf, sirup i ljuti umak pa dobro začinite marinadu. 

14:21
Korak 2

Marinirajte meso

Uvaljajte meso i marinirajte ga najmanje pola sata, po mogućnosti i duže.

14:21
Korak 3

Panirajte

Netom prije prženja piletinu uvaljajte u razmrvljene kukuruzne pahuljice pomiješane sa soli, paprom, mljevenim češnjakom i paprikom.

14:52
Korak 4

Pržite

Ubacite u duboko ulje i pržite nekoliko minuta, sve dok piletina ne poprimi zlatnu boju. Premjestite batke na tanjur obložen kuhinjskim ubrusima kako bi se ocijedio višak masnoće.