Volite li jela s morskim plodovima, a posebno lignje, morate probati ovaj klasičan talijanski specijalitet. Donosimo recept za ukusne lignje u bijelom vinu, a punjene aromatičnom smjesom krušnih mrvica, češnjaka, limunove korice i peršina i naravno s neizostavnim sirom parmezanom.
Sastojci:
8 velikih lignji (ili pakiranje malih)
200 g krušnih mrvica
50 g parmezana
2 češnja češnjaka
1 žličica naribane limunove korice
1 vezica peršina
120 ml suhog bijelog vina
maslinovo ulje
sol
Priprema:
Lignje očistite od krakova i unutrašnjosti (ili kupite očišćene). Pomiješajte krušne mrvice, parmezan, naribanu koricu limuna, nasjeckani peršin. Na malo maslinovog ulja u tavi popržite nasjeckani češnjak pa dodajte krakove. Popržene krakove s češnjakom dodajte u smjesu od krušnih mrvica.
Napunite lignje, pa ih zatvorite čačkalicom. Posložite ih u malo nauljenu tepsiju i posolite. Pržite s obje strane oko 5-6 minuta pa zalijte bijelim vinom. Poklopite i pirjajte još 15 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice