'Iskopali' smo jedan od omiljenih recepata Meghan Markle, a riječ je o tjestenini u umaku od tikvica zbog kojeg nećete požaliti pojesti koji tanjur više.

Ovaj recept zahtjeva dugo kuhanje, no nećete požaliti nakon što kušate dobiveno jelo.

Sastojci:

jušna žlica maslinovog ulja
jedan luk
pet srednje velikih tikvica
pola šalice vode
pileća ili povrtna kocka za juhu
350 grama tjestenine po izboru
1/2 limuna
šalica naribanog parmezana
crvena paprika
sol
papar

Priprema:

1. U veći lonac ulijte žlicu maslinova ulja i zagrijte ga. Dodajte nasjeckani luk i dinstajte ga otprilike šest minuta dok ne poprimi zlaćanu boju i omekša. Budite oprezni s jačinom plamena da luk ne bi zagorio.

2. Dodajte tikvice nasjeckane na kockice i ulijte vodu. U to odmah dodajte kocku za juhu te začinite solju i paprom.

3. Smanjite plamen na najmanju jačinu i poklopite lonac. Povremeno promješajte tikvice, te ostavite kuhati otprilike četiri sata. Ovako dugo kuhanje je potrebno kako bi se tikvice u potpunosti razmekšale i pretvorile u kremasti umak kakav je nemoguće dobiti brzim i kratkim kuhanjem.

4. Prije nego li su tikvice gotove, u drugom loncu skuhajte tjesteninu u slanoj, kipućoj vodi. Kada je gotova, dobro ju ocijedite.

5. Tikvice začinite crvenom paprikom, iscijeđenim sokom pola limuna i pola šalice parmezana.

6. Umiješajte tjesteninu u gotov umak od tikvica kako bi se sljubila s njim.

Gotovo jelo servirajte u dubokom tanjuru i pospite preostalim parmezanom i uživajte u toplom obroku po receptu Meghan Markle.