'Iskopali' smo jedan od omiljenih recepata Meghan Markle, a riječ je o tjestenini u umaku od tikvica zbog kojeg nećete požaliti pojesti koji tanjur više.
Ovaj recept zahtjeva dugo kuhanje, no nećete požaliti nakon što kušate dobiveno jelo.
Sastojci:
jušna žlica maslinovog ulja
jedan luk
pet srednje velikih tikvica
pola šalice vode
pileća ili povrtna kocka za juhu
350 grama tjestenine po izboru
1/2 limuna
šalica naribanog parmezana
crvena paprika
sol
papar
Priprema:
1. U veći lonac ulijte žlicu maslinova ulja i zagrijte ga. Dodajte nasjeckani luk i dinstajte ga otprilike šest minuta dok ne poprimi zlaćanu boju i omekša. Budite oprezni s jačinom plamena da luk ne bi zagorio.
2. Dodajte tikvice nasjeckane na kockice i ulijte vodu. U to odmah dodajte kocku za juhu te začinite solju i paprom.
3. Smanjite plamen na najmanju jačinu i poklopite lonac. Povremeno promješajte tikvice, te ostavite kuhati otprilike četiri sata. Ovako dugo kuhanje je potrebno kako bi se tikvice u potpunosti razmekšale i pretvorile u kremasti umak kakav je nemoguće dobiti brzim i kratkim kuhanjem.
4. Prije nego li su tikvice gotove, u drugom loncu skuhajte tjesteninu u slanoj, kipućoj vodi. Kada je gotova, dobro ju ocijedite.
5. Tikvice začinite crvenom paprikom, iscijeđenim sokom pola limuna i pola šalice parmezana.
6. Umiješajte tjesteninu u gotov umak od tikvica kako bi se sljubila s njim.
Gotovo jelo servirajte u dubokom tanjuru i pospite preostalim parmezanom i uživajte u toplom obroku po receptu Meghan Markle.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice