Lagana pita iz pećenice s bakalarom idealan je izbor za obrok koji će zadooljiti nepce. Bilo da je poslužite kao glavno jelo ili večernji zalogačić, ova pita će postati omiljena među vašim receptima.
Sastojci:
- 400 g filea bakalara
- 2 vezice mladog luka
- 250 g maldog špinata
- 150 g cheddar sira
- 4 lista tijesta za savijače
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200ºC. Ribu namoćite u kipuću vodu. Grubo nasjeckajte mladi luk, stavite na tavu na jakoj vatri s 1 žlicom maslinovog ulja. Miješajte i pržite 2 minute, a zatim naslagajte špinat na vrh, pustite da povene.
Žlicom prelijte 100 ml vode od namakanja na špinat, zatim ocijedite ribu i izlomite komade te ih ravnomjerno rasporedite po tav. Veći dio sira sitno naribajte i dobro začinite crnim paprom. Brzo naslažite filo na vrh, namotajte ga oko ribe i uz rubove posude, trgajući posljednji list na vrh.
Naribajte sir, pokapajte s maslinovim uljem i pecite 15-17 minuta ili dok ne postane zlatnu boju.
izvor: delicious
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice