Kako bi vas rješili muka traženja što kuhati ovog vikenda donosimo vam dva mesna recepta za ručak. Svinjetina punjena slaninom i gljivama ili probajte krmenadle u umaku od senfa. Koje god jelo da izaberete nećete pogriješiti. 

Svinjetina punjena slaninom i gljivama

Sastojci

  • 1,2 kg svinjetine
  • 120 g slanine
  • 300 g šampinjona
  • 1 češanj češnjaka
Dvije ideje za mesni ručak vikendom
Shutterstock 

Priprema:

Meso prerežite po dužini i tako dok ga skroz ne "otvorite". Meso zarežite na nekoliko mjesta, prekrijte prozirnom folijom i izbijte batićem za meso. Zatim skinute prozirnu foliju, posoliti i popapriti. Dobro utrljajte začine, pa meso ostavite sa strane. Na suhoj tavi popržite nasjeckanu slaninu pa je izvadite i dodajte sitno nasjeckani luk.

Po potrebi prelite sa malo ulja, pa kada luk omekša dodajte nasjeckane gljive. Kada su šampinjoni gotovi dodajte nasjeckani češnjak i promiješajte. Na meso rasporedite slaninu, a zatim dodajte nadjev od gljiva. Zarolate i povežite kuhinjskim koncem, pa staviti u nauljenu tepsiju. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160°C oko 90 minuta. Pečeno meso kratko popecite sa svih strana.

Kremasti krmenadli u umaku od senfa

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 750 g krmenadla bez kostiju
  • sol i papar
  • 65 g luka
  • 1 žličica svježeg timijana
  • 30 ml suhog bijelog vina
  • 90 ml soka od jabuke
  • 4 žlice senfa
  • 3 žlice vrhnja za kuhanje
Dvije ideje za mesni ručak vikendom
Shutterstock 

Priprema:

Zagrijte ulju u velikoj tavi na srednjoj vatri. Meso začinite, dodajte svinjetinu na tavu i pecite dok ne porumeni na dnu, prebacite na veliki tanjur. 

Smanjite vatru na srednju dodajte luk i timijana, posolite i dinstajte uz povremeno miješanje dok ne omekša. Dodajte vino i kuhajte dok ne ispari. Umiješajte sok od jabuke i pustite da zavrije. Vratite meso okrenite zapečenu stranu prema gore, dinstajte meso 6 do 12 minuta. Prebacite meso na tanjur za serviranje.

U tavu ubacite senf i dinstajte dok ne ispari sve skupa malo, maknite s vatre i dodajte vrhnje za kuhanje i začinite, ako je još potrebno. Meso prelijte umakom i uživajte.