Osobni kuhar princeze Diane, Darren MacGrady, na svom je kanalu otkrio koje je jelo bilo neizostavno na njezinom jelovniku, a jela ga je tri puta tjedno. Riječ je o punjenim paprikama, omiljenom balkanskom specijalitetu.

Budući da princeza nije bila ljubiteljica mesa te je tek povremeno jela janjetinu, njezine paprike bile su punjene povrćem.

Sastojci:

  • 1 paprika
  • 1/2 tikvice
  • 1 šaka riže
  • 2 gljive
  • 2 žlice ljutog umaka od rajčice
  • malo mozzarelle
  • malo parmezana

Priprema:

Papriku prerežite na pola i očistite. Nauljiti ga s malo maslinovog ulja i staviti u pećnicu da se zapeče. U međuvremenu napravite nadjev od povrća.

Na tavi popržite tikvice narezane na kockice, dodajte malo narezanih šampinjona i prelijte umakom od rajčice. Nakon par minuta dodajte parmezan, mozzarellu i kuhanu rižu.

Kad su paprike gotove, napunite ih nadjevom i odozgo još malo pospite parmezanom. Staviti u pećnicu samo da malo porumeni. Poslužite tako da na tanjur prelijete vrući umak od rajčice i pospite paprikom.