Svi obožavaju pohane pileće batke, a ako želite isprobati još hrskaviju verziju mi smo pronašli recept za vas. Pomiješajte brašno i cornflakes, ubacite sve u pećnicu i to je to. Predlažemo da uz batke za ručak servirate najukusniji rizi bizi.
Sastojci:
- 2 žlice maslaca
- 130 g mrvljenih cornflakesa
- 130 g brašna
- žličica soli
- 2 jaja
- 8 pilećih bataka bez kože
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220°C. Namastite vatroslavnu posudu gdje ćete staviti meso spremno za pećnicu. U tanjuru pomiješajte cornflakes, brašno i sol. Umutite jaja u drugom tanjuru, umočite batak u jaja, a zatim uvaljajte u mješavinu cornflakesa i brašna. Ponovite sa svim batcima.
U pripremljenu tepsiju poredajte piletinu, mesnatiju stranu okrenite prema dole. Pecite 20 minuta, okrenite piletinu i pecite još 10-15 minuta.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice