Ove jednostavne i zasitne punjene gljive možete poslužiti kao predjelo ili kao zalogajčić na večeri. Očišćene gljive napunite smjesnom i stavite u pećnicu. Poslužite gljive uz neku ukusnu salatu po izboru ili domaći tzatziki.
Sastojci:
- 6 trakica slanine
- 115 g sira
- 50 g parmezana
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice peršina
- sol i papar
- 24 gljive
Priprema:
Pripremite gljive tako da ih operete i uklonite stapku. Zagrijte pećnicu na 200°C. Lim za pečenje premažite uljem i ostavite sa strane.
U velikoj tavi zapecite slaninu dok ne postane hrskava, prebacite slaninu n atanjur i pustite da se ohladi. U zdjeli pomiješajte nadjev: krem sir, parmezan, češnjak, peršin, sol i papar. Vilicom pomiješajte i zgnječite sastojke, zatim dodajte polovicu komadića slanine. Nastavite miješati dok se ne sjedine. Nadjev ravnomjerno rasporedite u gljive. Po vrhu pospite komadiće preostale slanine.
Rasporedite gljive na pripremljeni lim i pecite 15 minuta, dok gljive ne omekšaju. Prilikom posluživanje možete gljive još posipat peršinom nasjeckanim.
Izvor: Natasha's Kitchen
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice