Krenula je sezona špinata jednog od najzdravijeg povrća. Možete ga pripremiti na puno načina, a odličan je izvor željeza i kalija. Kremasta zelena tjestenina s pestom od špinata odličan je izbor za lagano ljetno jelo koje možete poslužiti kao toplo predjelo ili kao prilog glavnom jelu. 

Sastojci

  • 3 šake špinata
  • 12 žlica brašna
  • prstohvat soli

Umak:

  • 3 velike šake brašna
  • pola vezice peršina
  • sol i papar
  • 30 g indijskih oraščića
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sok od pola limuna

Priprema

Miješajte sve sastojke za tijesto dok ne dobijete tijesto. Premijesite nekoliko puta rukom i poklopite dok radite umak. 

Miksajte dok ne postane kremasto. Zagrijte lonac s posoljenom vodom, škarama režite tijesto u vodu i kuhajte dok tjestenina ne ispliva na vrh. Izvadite tijesteninu u tavu s umakom od špinatom i prokuhajte dok se sve ne sjedini. Prilikom serviranja na vrh dodajte ribanog parmezana ili nekog drugog trvdog sira.