Krenula je sezona špinata jednog od najzdravijeg povrća. Možete ga pripremiti na puno načina, a odličan je izvor željeza i kalija. Kremasta zelena tjestenina s pestom od špinata odličan je izbor za lagano ljetno jelo koje možete poslužiti kao toplo predjelo ili kao prilog glavnom jelu.
Sastojci:
- 3 šake špinata
- 12 žlica brašna
- prstohvat soli
Umak:
- 3 velike šake brašna
- pola vezice peršina
- sol i papar
- 30 g indijskih oraščića
- 2 žlice maslinovog ulja
- sok od pola limuna
Priprema:
Miješajte sve sastojke za tijesto dok ne dobijete tijesto. Premijesite nekoliko puta rukom i poklopite dok radite umak.
Miksajte dok ne postane kremasto. Zagrijte lonac s posoljenom vodom, škarama režite tijesto u vodu i kuhajte dok tjestenina ne ispliva na vrh. Izvadite tijesteninu u tavu s umakom od špinatom i prokuhajte dok se sve ne sjedini. Prilikom serviranja na vrh dodajte ribanog parmezana ili nekog drugog trvdog sira.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice