Kako bi iskoristili sezonu tikvica do kraja, preporučamo vam da isprobate i rižoto s tikvicama aromatiziranog limunom. Rižoto možete poslužiti kao samostalno jelo ili kao prilog glavnom jelu. 

Sastojci

  • 50 g maslaca
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 180 g riže
  • 1 povrtna kocka za temeljac
  • 1 limun
  • 2 grančice timijana
  • 250 g tikvica
  • 50 g parmezana

Priprema

U tavi rastopite maslac. Dodajte luk i lagano ga dinstajte te dodajte češnjak. Umiješajte rižu i lagano ju tortirajte. Otopite kocku za temeljac u 1 l kipuće vode, pa ga dodavajte malo po malo u rižoto, zajedno s limunovim sokom i timijanom. Kuhajte na srednjoj vatri uz stalno miješanje. Kad se skoro sva tekućina upije, dodajte još temeljca i nastavite miješati.

Dodajte tikvice i nastavite dodavati temeljac, povremeno miješajući dok riža ne postane mekana i kremasta. Za posluživanje umiješajte malo začina, koricu limuna i ribanog parmezana.