Kako bi iskoristili sezonu tikvica do kraja, preporučamo vam da isprobate i rižoto s tikvicama aromatiziranog limunom. Rižoto možete poslužiti kao samostalno jelo ili kao prilog glavnom jelu.
Sastojci:
- 50 g maslaca
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- 180 g riže
- 1 povrtna kocka za temeljac
- 1 limun
- 2 grančice timijana
- 250 g tikvica
- 50 g parmezana
Priprema:
U tavi rastopite maslac. Dodajte luk i lagano ga dinstajte te dodajte češnjak. Umiješajte rižu i lagano ju tortirajte. Otopite kocku za temeljac u 1 l kipuće vode, pa ga dodavajte malo po malo u rižoto, zajedno s limunovim sokom i timijanom. Kuhajte na srednjoj vatri uz stalno miješanje. Kad se skoro sva tekućina upije, dodajte još temeljca i nastavite miješati.
Dodajte tikvice i nastavite dodavati temeljac, povremeno miješajući dok riža ne postane mekana i kremasta. Za posluživanje umiješajte malo začina, koricu limuna i ribanog parmezana.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice