U potrazi ste za idejom za pripremu izdašnog ručka u kojem će uživati cijela obitelj? Naš je prijedlog rižoto od povrća koje se zasigurno nalazi i u vašem hladnjaku.
Priprema nije teška, a sastojke možete prilagoditi prema željama i dostupnim namirnicama kroz čitavu godinu. Različite teksture povrća u kombinaciji s rižom jelu daju na posebnosti a ukoliko želite ovaj recept “pojačati” s malo mesa, naša je preporuka da na listu namirnica dodate i pileći file narezan na sitne komade.
Rižoto s povrćem
Sastojci:
1 luk
2 žlice ulja
300 g riže
1,2 l povrtnog temeljca
2 tikvice
2 stapke celera
4 rajčice
150 g šampinjona
2 grančice ružmarina
80 g parmezana
Priprema:
Luk oljuštite i usitnite pa ispirjajte na ulju. Dodajte rižu i miješajte dok ne postane staklasta, a zatim podlijte juhom. Kuhajte oko 25 minuta uz povremeno miješanje.Operite i očistite celer i tikvicu, narežite ih na ploškice.
Rajčicama zarežite kožicu, prelijte ih kipućom pa hladnom vodom, ogulite, odstranite sjemenke i narežite na kockice. Očistite gljive i narežite ih na listiće.
Pet minuta prije kraja kuhanja u rižu pažljivo umiješajte povrće. Ružmarin oplahnite, posušite i nasjeckajte. Dodajte u rižoto, začinite ga i pospite listićima parmezana. Poslužite toplo.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice