U ovom smo receptu koristili pileća prsa, ali imajte na umu da slaninu možete omotati i oko otkoštenog batka ili zabatka. Važno je samo da pripazite da svi komadi budu otprilike iste veličine kako bi se ravnomjerno ispekli u pećnici.

Naravno, prsa možete napuniti špinatom i svježim sirom pa ih potom omotati. Poslužite uz kremasti pire krumpir, rižu ili povrće kuhano na pari.

Piletina omotana slaninom

Sastojci:

4 komada otkoštenih pilećih prsa
8 šnita slanine
50 g smeđeg šećera
2 žličice dimljene paprike
½ žličice češnjaka u granulama
½ žličice luka u prahu
½ žličice papra
½ žličice soli
1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. U maloj posudi pomiješajte smeđi šećer, dimljenu papriku, češnjak, luk, sol i papar. Na svaki komad utrljate začine, ostavljajući polovicu začina sa strane. S dvije kriške slanine omotajte svaki komad mesa. U posudu za pečenje poslažite piletinu. Preostalu mješavinu smeđeg šećera i začina pospite po slanini. Pecite piletinu 30-ak minuta, dok slanina ne bude hrskava. Povremeno podlijte meso s tekućinom iz pekača. Pospite svježim peršinom i poslužite s prilogom po želji.