Kako biste dobili što hrskavija krilca, morate ih dobro obrisati papirnatim ručnicima i ukloniti vlagu. Ako dodate i malo praška za pecivo, lijepo će porumeniti i bit će posebno hrskava.

Uz krilca poslužite pržene ili pečene krumpire i zelenu salatu!

Hrskava pileća krilca

Sastojci:
2 kg pilećih krilca
2 žlice praška za pecivo
1 žličica soli
½ žličice papra
1 žličica paprike
1 žličica češnjaka u granulama
bbq umak

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva i pripremite lim za pečenje koji ste obložili aluminijskom folijom. Rešetku iz pećnice na kojoj ćete ih peći lagano premažite uljem. Nožem uklonite vrhove krilca i prepolovite ih na zglobovima. Pileća krilca dobro osušite papirnatim ručnicima i stavite u posudu. Sjedinite prašak za pecivo, sol, papar, papriku i češnjak u granulama, pospite po krilcima pa promiješajte da krilca budu ravnomjerno pokrivena začinima. Posložite krilca, s kožom prema gore, na pripremljenu rešetku u jednom sloju. Stavite pripremljeni lim na dno pećnice, a zatim rešetku na sredinu. Krilca okrećite svakih 15 minuta i pecite ih dok ne porumene i ne postanu hrskava. Ukupno vrijeme pečenja krilaca ovisit će o veličini krilaca. Izvadite pečena krilca iz pećnice i prelijte ih bbq umakom. Poslužite odmah!