Ovaj recept za domaći kečap umak ukusan je i savršen prilog za vaše hamburgere i krumpiriće. Osim toga, također je čest sastojak u receptima poput BBQ umaka ili marinada. Jednom kad otkrijete koliko ga je lako napraviti i koliko je ukusan, nećete više htjeti kupovati u trgovini.
Recept za domaći kečap
Sastojci:
- 150 g koncentrata rajčice
- 250 g pasirane rajčice
- 20 g smeđeg šećera
- 20 g šećera
- 80 ml jabučnog octa
- 150 ml vode
- 1 žličica soli
- ¼ žličice papra
- ¼ žličice češnjaka u prahu
- ¼ žličice luka u prahu
- 1/8 žličice mljevenog cimeta
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u loncu srednje veličine, na srednje jakoj vatri. Pustite da zakuha, smanjite vatru i kuhajte 20 minuta uz često miješanje. Maknite s vatre, probajte, prilagodite začinima i ostavite da se ohladi.
Prebacite u steriliziranu staklenku, zatvorite i čuvajte u hladnjaku do dva tjedna.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice