Hrskavi štapići sa slaninom idelani su za večernja ljetna druženja. Jednostavni su za napraviti, a oduševit ćete sve aromom zapečene slanine u lisnatom tijestu. Poslužite štapiće sa domaćom majonezom ili nekim drugim umakom po vlastitom izboru. 

Sastojci

  • 250 g lisnatog tijesta
  • 100 g slanine
  • 1 jaje
  • 1 žlica mlijeka

Priprema

Pećnicu zagrijte na 200°C, a tepsiju obložite papirom za pečenje. Pomiješajte jaje i mlijeko i time premažite tijesto. Tijesto narežite na trake debljine 2-3 cm i na svaku stranu po jednu tanku šnitu slanine.

Zarolajte ih tako da suprotni krajvei budu zarolani u suprotnom smjeru. Zarolane štapiće stavite u tepsiju, premažite jajetom i mlijekom. Pecite oko 20 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.  Poslužite ut domaću majonezu