Hrskavi štapići sa slaninom idelani su za večernja ljetna druženja. Jednostavni su za napraviti, a oduševit ćete sve aromom zapečene slanine u lisnatom tijestu. Poslužite štapiće sa domaćom majonezom ili nekim drugim umakom po vlastitom izboru.
Sastojci:
- 250 g lisnatog tijesta
- 100 g slanine
- 1 jaje
- 1 žlica mlijeka
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 200°C, a tepsiju obložite papirom za pečenje. Pomiješajte jaje i mlijeko i time premažite tijesto. Tijesto narežite na trake debljine 2-3 cm i na svaku stranu po jednu tanku šnitu slanine.
Zarolajte ih tako da suprotni krajvei budu zarolani u suprotnom smjeru. Zarolane štapiće stavite u tepsiju, premažite jajetom i mlijekom. Pecite oko 20 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Poslužite ut domaću majonezu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice