Ima li boljeg ručka od sočnih svinjskih rebaraca koja se odvajaju od kosti? Odgovor na ovo pitanje se sam nameće, kao i ovaj recept u nastavku.

Imajte na umu da su sastojci dostatni za četiri (poštena) serviranja. Ako na druženje dolazi veći broj gostiju, obavezno ih udvostručite. Osim dobre marinade i začina za što bolji okus jela bitno je odabrati kvalitetno meso

Sastojci:

100 ml maslinovog ulja
2 žlice vinskog octa
4 srednje ljute chili papričice
1 crvena paprika
3 češnjaka
par grančica svježeg timijana, ružmarina i origana
sol i papar po želji
2 kg svinjskih rebaraca

Postupak:

Sve sastojke osim rebaraca stavite u blender i dobro izmiksajte. Zagrijte pećnicu na 140 stupnjeva. Pleh obložite aluminijskom folijom, posložite rebarca na pleh, prelijte marinadom te zatvorite foliju preko mesa.

Pecite na niskoj temperaturi otprilike dva sata, a po potrebi i duže, kako bi meso maksimalno omekšalo. Izvadite iz pećnice, zagrijte grill tavu i zapecite meso na jakoj vatri. Premažite ga umakom od pečenja da se karamelizira.

Sav sok i marinadu od pečenja kuhajte u malom loncu dok se ne reduciraju u gusti sjajni umak. Servirajte uz palentu ili pečene krumpire.