• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        PEČENA SVINJSKA REBARCA NITKO NEĆE ODBITI: Osim dobre marinade za što bolji okus jela bitno je odabrati kvalitetno meso 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Recepti
        • Glavno jelo

        PEČENA SVINJSKA REBARCA NITKO NEĆE ODBITI: Osim dobre marinade za što bolji okus jela bitno je odabrati kvalitetno meso

        18.11.2023 10:45
        18.11.2023 10:45
        0

        Ako volite sočna svinjska rebra, onda je ovo recept za vas!

         Pečena svinjska rebarca Izvor: Shutterstock

        Ima li boljeg ručka od sočnih svinjskih rebaraca koja se odvajaju od kosti? Odgovor na ovo pitanje se sam nameće, kao i ovaj recept u nastavku.

        Imajte na umu da su sastojci dostatni za četiri (poštena) serviranja. Ako na druženje dolazi veći broj gostiju, obavezno ih udvostručite. Osim dobre marinade i začina za što bolji okus jela bitno je odabrati kvalitetno meso

        Sastojci:

        100 ml maslinovog ulja
        2 žlice vinskog octa
        4 srednje ljute chili papričice
        1 crvena paprika
        3 češnjaka
        par grančica svježeg timijana, ružmarina i origana
        sol i papar po želji
        2 kg svinjskih rebaraca

        Postupak:

        Sve sastojke osim rebaraca stavite u blender i dobro izmiksajte. Zagrijte pećnicu na 140 stupnjeva. Pleh obložite aluminijskom folijom, posložite rebarca na pleh, prelijte marinadom te zatvorite foliju preko mesa.

        Pecite na niskoj temperaturi otprilike dva sata, a po potrebi i duže, kako bi meso maksimalno omekšalo. Izvadite iz pećnice, zagrijte grill tavu i zapecite meso na jakoj vatri. Premažite ga umakom od pečenja da se karamelizira.

        Sav sok i marinadu od pečenja kuhajte u malom loncu dok se ne reduciraju u gusti sjajni umak. Servirajte uz palentu ili pečene krumpire.

        Možda će vas zanimati

        • Glavno jelo

          | 14. Nov 2023.

          MUSAKA OD KISELOG KUPUSA: Ukusno i jednostavno zimsko jelo, a sastojci slični onima za sarmu

          0
           3 jela s kiselim kupusom
        • Glavno jelo

          | 01. Nov 2023.

          JEDNOSTAVNI RECEPT ZA PEČENU PATKU: Vrhunski blagdanski ručak u kojem će uživati cijela obitelj

          0
           Recept za pečenu patku
        • Glavno jelo

          | 08. Oct 2023.

          PUNJENE PAPRIKE, ALI IZ PEĆNICE: Omiljeno jelo svih generacija tijekom cijele godine

          0
           Recept za zimske punjene paprike
        • Glavno jelo

          | 02. Oct 2023.

          SOČAN SVINJSKI PAPRIKAŠ: Ideja za brz i jednostavan ručak, a tajna savršenog okusa je u miješanju

          0

        Tagovi

        svinjska rebarca ručak recept

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        Pre 1 h

        PAŠTICADA S NJOKIMA: Najmekše goveđe meso u gustom umaku sa šljivama jedno je od omiljenih dalmatinskih specijaliteta

        0

        09. Dec 2023.

        BRZO SVINJSKO PEČENJE: Mekano i sočno meso u umaku od rajčica za obiteljski ručak

        0

        08. Dec 2023.

        ĐUVEČ S RIBOM IZ PEĆNICE: Ukusno i bogato riblje jelo s rižom, krumpirom, mahunarkama i povrćem u umaku i zapečeno

        0

        07. Dec 2023.

        SVINJSKA JETRICA U UMAKU OD GLJIVA: Mekano i sočno meso u začinima i dvije vrste vina

        0

        06. Dec 2023.

        RECEPT ZA BIFTEK WELLINGTON: Slavni odrezak klasično je britansko jelo i gurmanska poslastica u pravom smislu riječi

        0

        05. Dec 2023.

        MUSAKA OD CVJETAČE I KOBASICA: Omiljeno jelo sa super zdravim povrćem posebno je sočno zbog ovog sastojka

        00:00
        0

        04. Dec 2023.

        BRZI RUČAK: Mekani juneći odresci u sočnom umaku od gljiva savršen su obrok kad nemate puno vremena, a želite fino jesti

        0

        03. Dec 2023.

        ORIGINALNE TALIJANSKE LAZANJE: Obožavat ćete obiteljski recept slavnog kuhara za ovo sočno i bogato jelo

        0

        03. Dec 2023.

        SAVRŠENO SVINJSKO PEČENJE: Mekano i sočno meso iz pećnice preliveno aromatičnim umakom od vina, senfa i pelata

        00:00
        0
        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Mondo Inc Zagreb d.o.o.