• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        KAKO NAPRAVITI SAVRŠENU CARBONARU? Slavni talijanski kuhar otkriva originalni recept 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Recepti
        • Glavno jelo

        KAKO NAPRAVITI SAVRŠENU CARBONARU? Slavni talijanski kuhar otkriva originalni recept

        15.11.2023 16:01
        Autor Skuhaj.hr 15.11.2023 16:01
        0

        TalijanskI kuharI Gennar Contalda otkriva kako se pravi prava carbonare pasta.

         carbonara Izvor: raphael-nogueira-b29Qdj7zc5g-unsplash

        Špageti carbonara klasik je talijanske kuhinje, a po sastojcima vrlo jednostavno jelo. Hrskava slanina i kremasti umak savršeno se slažu sa špagetima, a postoje i razne verzije ovog jela, najpopularnije je ono s vrhnjem za kuhanje. Važno je znati da originalni recept za ovo jelo ne sadrži vrhnje, već samo jaja i sir.

        Donosimo recept slavnog talijanskog kuhara Gennara Contalda za još slavnije špagete carbonara. Isprobajte i zasigurno više nećete pripremati carbonaru na drugi način.

        Sastojci:

        200 grama špageta
        3 velika žumanjka
        40 grama parmezana
        150 grama pancete ili slanine
        1 režanj češnjaka
        maslinovo ulje

         carbonara Izvor: raphael-nogueira-b29Qdj7zc5g-unsplash

        Priprema:

        Pjenjačom umutite žumanjke s parmezanom i paprom, a zatim pancetu narežite na sitne komadiće, a koru pancete sačuvajte.
        Skuhajte špagete u slanoj vodi i sačuvajte malo vode. Korom pancete natrljajte dno tepsije.

        Češnjak ogulite i zdrobite dlanom pa dodajte u zagrijanu tavu. Ostavite minutu da pusti okus pa dodajte pancetu i kuhajte dok lagano ne postane hrskava.

        Izvadite češnjak iz tave, dodajte tjesteninu i promiješajte. Posudu maknite s vatre, dodajte malo vode preostale od kuhanja tjestenine, popaprite i ulijte smjesu od jaja. Promiješajte i po potrebi dodajte još malo vode.

        Možda će vas zanimati

        • Glavno jelo

          | 25. Oct 2023.

          3 JELA S TJESTENINOM: Najpoznatiji jednostavni recepti za omiljenu namirnicu koja slavi svoj dan

          0
        • Glavno jelo

          | 14. Nov 2023.

          TJESTENINA BOLOGNEZE IZ PEĆNICE: Talijanski klasik na malo drugačiji način

          0
           Zapečena tjestenina bolonjez
        • Namirnice

          | 05. Nov 2023.

          NAPRAVITE BRZI BEŠAMEL UMAK OD SAMO 3 SASTOJKA: Odlično se uklapa u lazanje, musake, tjestenine i kremaste juhe

          0
           Recept za bešamel umak
        • Glavno jelo

          | 03. Dec 2023.

          ORIGINALNE TALIJANSKE LAZANJE: Obožavat ćete obiteljski recept slavnog kuhara za ovo sočno i bogato jelo

          0

        Tagovi

        carbonara recept

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        Pre 1 h

        PAŠTICADA S NJOKIMA: Najmekše goveđe meso u gustom umaku sa šljivama jedno je od omiljenih dalmatinskih specijaliteta

        0

        09. Dec 2023.

        BRZO SVINJSKO PEČENJE: Mekano i sočno meso u umaku od rajčica za obiteljski ručak

        0

        08. Dec 2023.

        ĐUVEČ S RIBOM IZ PEĆNICE: Ukusno i bogato riblje jelo s rižom, krumpirom, mahunarkama i povrćem u umaku i zapečeno

        0

        07. Dec 2023.

        SVINJSKA JETRICA U UMAKU OD GLJIVA: Mekano i sočno meso u začinima i dvije vrste vina

        0

        06. Dec 2023.

        RECEPT ZA BIFTEK WELLINGTON: Slavni odrezak klasično je britansko jelo i gurmanska poslastica u pravom smislu riječi

        0

        05. Dec 2023.

        MUSAKA OD CVJETAČE I KOBASICA: Omiljeno jelo sa super zdravim povrćem posebno je sočno zbog ovog sastojka

        00:00
        0

        04. Dec 2023.

        BRZI RUČAK: Mekani juneći odresci u sočnom umaku od gljiva savršen su obrok kad nemate puno vremena, a želite fino jesti

        0

        03. Dec 2023.

        ORIGINALNE TALIJANSKE LAZANJE: Obožavat ćete obiteljski recept slavnog kuhara za ovo sočno i bogato jelo

        0

        03. Dec 2023.

        SAVRŠENO SVINJSKO PEČENJE: Mekano i sočno meso iz pećnice preliveno aromatičnim umakom od vina, senfa i pelata

        00:00
        0
        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Mondo Inc Zagreb d.o.o.