Musaka je jedno od najpopularnijih jednostavnih jela, a ako je i vi obožavate, morate probati recept slavnog majstora kuhinje Steve Karapandže.
Sastojci:
500 g mljevenog mesa (najbolja mješavina svinjetine i junetine, ali može i samo junetina)
1 kg krumpira (oguljenog i narezanog na kocke)
2 rajčice (narezane na kockice)
1 žlica nasjeckanog peršina
1 glavica narezanog luka
3 jaja (izmućena)
1 šalica jogurta
60 g brašna
sol, papar
ulje za kuhanje
60 g bugarskog začina čubrica (zamjena može biti mješavina začina iz Provanse)
Priprema:
Na malo ulja popržite luk i meso. Ako je meso masnije, ulijte manje ulja. Nakon 10 minuta prženja meso maknite s vatre i dodajte krumpir, rajčicu i peršin. Posolite i popaprite po želji. Pecite u pećnici 45 minuta na 190°C, odnosno dok krumpir ne omekša. Pomiješajte jaja, jogurt i brašno pa prelijte preko mesa. Pecite još 10 minuta.
Izvor: StvarUkusa
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice