Teletina se smatra najfinijim mesom, cenjena je kako zbog ukusa tako zbog hranljive vrednosti, manjeg udela masnoće nego kod ostalih mesa i velike količine proteina.

Ako ne znate što skuhati za blagdanski ručak na Sveta tri kralja ili Bogojavljenje, imamo prijedlog za vas.

Punjena rolada od teletine

Sastojci:

teleći biftek 1,5 kg
1 poriluk 200 g
ementaler sir 60 g
svježa kadulja 12 listića
Schwarzwald šunka 12 tankih šnita
mascarpone sir 100 g
maslac 100 g
vrhnje za kuhanje 200 g
zeleni papar iz salamure 1 žlica
bijelo vino 1 dl
papar
sitni baby krumpirići 1 kg
sol
slatka mljevena paprika
češnjak u prahu

Priprema:

S mesa odstraniti žile i suvišnu masnoću, preko folije tanko istući, malo posoliti i popapriti. Na to posložiti listiće kadulje, a zatim šunku. Poriluk očistiti, narezati i pirjati na maslacu. Kad omekša, maknuti s vatre i umiješati ribani sir i mascarpone. Smjesu razmazati po mesu.

Pomoću folije napraviti roladu, krajeve učvrstiti čačkalicom. Na vrućem maslacu zapeći sa svih strana, peći pokriveno u pećnici 50-60 minuta. Na masnoću od pečenja dodati vino da ispari, dodati zeleni papar i vrhnje za kuhanje.

Prilog:

Krumpiriće skuhati, oguliti, marinirati sa začinima i zapeći na maslacu.

izvor: rtl.hr