Kineska nova godina je počela, a kineska kuhinja jedna je od najpopularnijih kuhinja na svijetu. Svima su poznate proljetne rolice, kineski rezanci, kineska patka i razna jela u woku. Volite li kinesku kuhinju, isprobajte lo mein, jelo iz woka s piletinom, povrćem i rezancima.

Odličan okus donosi preljev od sojinog umaka i sezamovo ulje s malo češnjaka i đumbira. 

Sastojci

450 g pilećih prsa
1 žličica papra
1 žličica soli
2 žlice sezamovog ulja
60 ml pilećeg temeljca
1 žlica soja umaka
1 žlica hoisin umaka (slatko-slani umak)
1 žličica gustina
1 žlica ulja
2 češnja češnjaka
1 žlica naribanog đumbira
100 g shiitake gljiva
1 glavica luka
1 mrkva
250 g kineskih rezanaca
1 mladi luk

Recept za lo mein

14:22
Korak 1

Narežite

Pileća prsa narežite na manje komade, češnjak protisnite, luk narežite na polumjesece, mrkvu na tanke prutiće, gljive na ploške, a mladi luk na kolutiće.

14:25
Korak 2

Skuhajte rezance

Kineske rezance skuhajte prema uputama na pakiranju.

14:25
Korak 3

Začinite

Začinite piletinu sa soli i paprom i jednom žlicom sezamovog ulja, dobro promiješajte i ostavite sa strane.

14:25
Korak 4

Pomiješajte

Pomiješajte pileći temeljac sa sezamovim uljem, sojom i hoisin umakom. Ubacite žličicu gustina, dobro promiješajte i stavite sa strane.

14:28
Korak 5

Pržite meso

U wok tavi zagrijte ulje, dodajte piletinu i pržite pet minuta povremeno miješajući.

14:28
Korak 6

Pržite povrće

Piletinu prebacite na tanjur, a u tavu dodajte protisnuti češnjak i naribani đumbir te pržite jednu minutu. Dodajte gljive, luk, mrkvu i kratko pržite da povrće ipak ostane malo hrskavo. 

14:28
Korak 7

Kuhajte

Vratite piletinu, dodajte kuhane rezance i umak. Kuhajte sve zajedno još tri minute, po potrebi protresite tavu kako bi se svi sastojci sjedinili. Pospite tankim kolutićima mladog luka.