Kineska nova godina je počela, a kineska kuhinja jedna je od najpopularnijih kuhinja na svijetu. Svima su poznate proljetne rolice, kineski rezanci, kineska patka i razna jela u woku. Volite li kinesku kuhinju, isprobajte lo mein, jelo iz woka s piletinom, povrćem i rezancima.
Odličan okus donosi preljev od sojinog umaka i sezamovo ulje s malo češnjaka i đumbira.
Sastojci
450 g pilećih prsa
1 žličica papra
1 žličica soli
2 žlice sezamovog ulja
60 ml pilećeg temeljca
1 žlica soja umaka
1 žlica hoisin umaka (slatko-slani umak)
1 žličica gustina
1 žlica ulja
2 češnja češnjaka
1 žlica naribanog đumbira
100 g shiitake gljiva
1 glavica luka
1 mrkva
250 g kineskih rezanaca
1 mladi luk
Recept za lo mein
Narežite
Pileća prsa narežite na manje komade, češnjak protisnite, luk narežite na polumjesece, mrkvu na tanke prutiće, gljive na ploške, a mladi luk na kolutiće.
Skuhajte rezance
Kineske rezance skuhajte prema uputama na pakiranju.
Začinite
Začinite piletinu sa soli i paprom i jednom žlicom sezamovog ulja, dobro promiješajte i ostavite sa strane.
Pomiješajte
Pomiješajte pileći temeljac sa sezamovim uljem, sojom i hoisin umakom. Ubacite žličicu gustina, dobro promiješajte i stavite sa strane.
Pržite meso
U wok tavi zagrijte ulje, dodajte piletinu i pržite pet minuta povremeno miješajući.
Pržite povrće
Piletinu prebacite na tanjur, a u tavu dodajte protisnuti češnjak i naribani đumbir te pržite jednu minutu. Dodajte gljive, luk, mrkvu i kratko pržite da povrće ipak ostane malo hrskavo.
Kuhajte
Vratite piletinu, dodajte kuhane rezance i umak. Kuhajte sve zajedno još tri minute, po potrebi protresite tavu kako bi se svi sastojci sjedinili. Pospite tankim kolutićima mladog luka.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice