Jela od iznutrica, kao što su tripice ili fileki te ajngemahtec, specijalitet su koji ili volite ili mrzite. No samo jetrica pronašla su ljubitelje i među onima koji ne vole fileke. Pileća jetrica zdrava su i mogu se pripremiti na razne načine, od prženih do dinstanih u saftu.

Jelo koje smo pronašli na YouTube kanalu Kusina ni Lola priprema se od pilećih jetrica i želuca, ali ako ne volite želuce, slobodno ih izbacite. Osim u sočnom mesu, tajna ovog jela je u slatko-kiselom umaku.

Volite li jetrica u egzotičnom umaku, isprobajte pileća jetrica u peri-peri umaku.

Sastojci

  • 700 g pilećih želuca (iznutrice)
  • 550 g pileće jetrice
  • 3 žlice umaka od kamenica
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1/2 žličice papra
  • 1/4 šalice soja umaka
  • 2 žlice octa
  • 1 šalica vode
  • 3 paprike
  • 3/4 žličice šećera
  • sol i papar 

Recept za pileća jetrica i želuce u umaku

11:02
Korak 1

Kuhajte

U lonac uliti vodu i kada počne da ključa dodati pileće iznutrice i poklopiti, te kuhati dok meso ne omekša. Zatim procijedite i ostavite sa strane.

Recept za pileća jetrica i želuce s paprikom u sočnom umaku
Shutterstock 

11:09
Korak 2

Pržite jetrica

U zdjelu stavite jetru, dodajte umak od kamenica, škrob i dobro promiješajte. Pržiti na malo ulja.

11:10
Korak 3

Pržite iznutrice

U drugoj tavi na malo ulja popržiti sitno nasjeckani luk i češnjak pa dodati iznutrice.

Postupak pogledajte u videu:

11:10
Korak 4

Pirjajte

Posolite i popaprite, zatim promiješajte, a zatim prelijte soja umakom i octom. Prije miješanja pričekajte da umak prokuha. Zatim zalijte vodom, poklopite i ostavite da lagano kuha još 3 minute. Zatim dodajte jetrice, a možete dodati još vode ako želite više umaka. Ponovno poklopite i pirjajte još 6-8 minuta na laganoj vatri. Nakon toga dodajte krupno nasjeckanu papriku, poklopite i pirjajte još 3 minute.

11:11
Korak 5

Začinite

Pred kraj pošećeriti, posoliti i popapriti pa promiješati i ostavitena vatri još minutu.