Pilav je jelo koje potječe iz Uzbekistana, gdje se priprema od nekoliko vrsta mesa, a dominantna je janjetina. No jednostavnija verzija je s piletinom i rižom. Najbolje je koristiti cijelo pile ili batke, a na YouTube kanalu Dozus Cook pronašli smo brz i jednostavan recept za pilav koji se priprema za manje od sat vremena i ne treba ga peći u pećnici. 

Butter chicken - najmekša piletina s maslacem na indijski iz samo jedne tave

Sastojci:

  • 1,2 kg bataka
  • 1 žličica slatke paprike
  • 2 žlice ulja
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • 200 g riže
  • 400 ml vode
  • 1 žličica korijandera
  • 3 lista lovora

Priprema:

Batke posolite, popaprite, pospite slatkom paprikom i prelijte uljem. Dobro izmiješajte, pa pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se meso marinira pola sata do sat vremena. Zatim u tavi na malo ulja popržiti meso pa ga izvaditi i u istu tavu dodati nasjeckani luk. Kad omekša dodajte nasjeckanu mrkvu, a kad omekša dodajte rižu koju ste oprali u vodi. Posolite, popaprite, pospite korijanderom, pa dobro promiješajte. Nakon 5-10 minuta dodati lovorov list, vratiti meso, zaliti vodom i poklopiti te kuhati na laganoj temperaturi oko pola sata. 

Detaljan postupak pripreme pogledajte u videu: