Zimi ne treba zapostaviti zdrave i pristupačne namirnice iz obitelji kupusnjača, kao što su kelj, cvjetača, kelj pupčar, prokulice, kupus, brokula, blitva... Ove biljke u našim krajevima najviše se pripremaju u varivima, a u kombinaciji s krumpirom i mesom ili kobasicama, bogato su i zasitno zimsko jelo na žlicu.

Donosimo vam recept za jednostavno varivo od kelja bez mesa, ali možete mu dodati kobasice ili neko drugo meso.

Sastojci

1 kg kelja

4 krumpira

3 češnja češnjaka

2 žličice ulja

sol, papar

peršin

1 žličica brašna

Recept za varivo od kelja

15:07
Korak 1

Prokuhajte kelj

Kelj očistite, operite i narežite pa stavite u vruću vodu i kratko prokuhajte.

15:14
Korak 2

Popržite

Na malo ulja zagrijte nasjeckani češnjak, dodajte narezan krumpir i kelj. 

15:15
Korak 3

Kuhajte

Prelijte hladnom vodom tek toliko da prekrije. Začinite solju, paprom, mješavinom bilja. Sve kuhajte još oko pola sata, odnosno dok se krumpir ne skuha. Zadnjih pet minuta možete dodati brašno umućeno u vodi kako bi se jelo zgusnulo. Gotovo jelo pospite peršinom.