Zimi ne treba zapostaviti zdrave i pristupačne namirnice iz obitelji kupusnjača, kao što su kelj, cvjetača, kelj pupčar, prokulice, kupus, brokula, blitva... Ove biljke u našim krajevima najviše se pripremaju u varivima, a u kombinaciji s krumpirom i mesom ili kobasicama, bogato su i zasitno zimsko jelo na žlicu.
Donosimo vam recept za jednostavno varivo od kelja bez mesa, ali možete mu dodati kobasice ili neko drugo meso.
Sastojci
1 kg kelja
4 krumpira
3 češnja češnjaka
2 žličice ulja
sol, papar
peršin
1 žličica brašna
Recept za varivo od kelja
Prokuhajte kelj
Kelj očistite, operite i narežite pa stavite u vruću vodu i kratko prokuhajte.
Popržite
Na malo ulja zagrijte nasjeckani češnjak, dodajte narezan krumpir i kelj.
Kuhajte
Prelijte hladnom vodom tek toliko da prekrije. Začinite solju, paprom, mješavinom bilja. Sve kuhajte još oko pola sata, odnosno dok se krumpir ne skuha. Zadnjih pet minuta možete dodati brašno umućeno u vodi kako bi se jelo zgusnulo. Gotovo jelo pospite peršinom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice