Tjestenina s pesto brokulom lagano je i brzo jelo koje možete poslužiti kao prilog glavnom jelu ili kao zasebno jelo. Kremasti pesto od brokule i pinjola daje posebnu sočnost cijelom jelu koje će vas se zasigurno svidjeti.
Sastojci:
- 1 brokula
- češanj češnjaka
- maslinovo ulje
- 250 g tjestenine
- peršin
- bosiljak
- 30 g prženih pinjola
- pola limuna
- 30 g parmezana
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Stavite brokulu i češnjak u tepsiju i posolite ih i prelijte maslinovim uljem. Pecite 10 minuta, dok ne omekša.
Stavite tjesteninu kuhati u kipuću slanu vodu i kuhajte ju prema uputama na pakiranju.
U blender stavite peršin, bosiljak, pinjole, limunov sok i parmezan. Nakon što je brokula gotova, odvojite nekoliko komada. Istisnite češnjak iz ljuske i dodajte u blender zajedno s ostatkom brokule, izmiješajte u pesto i dobro začinite.
Prelijte tjesteninu pestom. Doajte preostalu brokulu koju ste prije stavili sa strane i sve pospite parmezanom, koricom limuna i paprom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice