Hrskavi pileći burger sa sočnom domaćom majonezom pripremite doma kroz nekoliko jednostavnih koraka. Marinada je zaslužna za sočnost piletine koja će vas oduševiti. Poigrajte se sa dodacima u burgeru, tako umjesto zelene salate možete staviti coleslaw salatu. 

Sastojci:

  • 3 pileća prsa
  • 150 g brašno
  • sol i papar
  • slatka mljevena paprika
  • 1 žličica papira za pečenje

Marinada:

  • kiselo vrhnje
  • 1 žlica sirache
  • sol i papar
  • češnjak u prahu

Dodaci:

  • 6 peciva za burger
  • zelena salata
  • rajčica
  • kiseli krastavci
  • majoneza 

Priprema:
Istucite piletinu batom za meso. Pomiješajte sve sastojke za marinadu u zdjeli. Dodajte piletinu, premažite ju sa svih strana i poklopite na 2 sata i stavite u hladnjak. U tanjur pomiješajte brašno, sol, papar, prašak za pecivo i mljevenu papriku i češnjak u prahu. Izvadite piletinu u umočite u mješavinu od brašna, pritiskajući je rukama da se dobro obloži.

Zagrijte ulje u tavi, stavite komade piletine u ulje i pecite dok ne porumeni sa svih strana. Meso nakon što se ispoha stavite na tanjur. Peciva prerežite na pola premažite maslacem i zagrijte lagano na tavi.

Na donju polovicu peciva stavite majonezu i slažite tako da na umak stavite zelenu salatu, pohani komad mesa, narezanu rajčicu i na kraju kisele krastavce. Na vrh stavite još majoneze i poklopite.