Pileći batci i piletina pripremaju se jednostavno jer ih je dovoljno marinirati pola sata prije pečenja te ispeći u pećnici ili tavi. Ako su vam dosadili batci i odresci ili komadići pilećeg mesa, pripremite pileća krilca u neobičnom umaku od octa.
Najprije ispecite pileća krilca i prelijte umakom od octa. Poslužite s prilogom po želji.
Sastojci:
- 1,3 kg krilca
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 3 žlice bijelog octa
- 3 žlice jabučnog octa
- 2 žlice hladnog maslaca
- 1/2 žličice šećera
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 3-4 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Krilca stavite u zdjelu pa prelijte maslinovim uljem, solju, paprom i praškom za pecivo. Sve dobro promiješajte da se marinada dobro upije. U tavu ulijte bijeli i jabučni ocat pa dodajte šećer, češnjak u prahu te malo soli i papra. Sve dobro promiješajte pa smanjite temperaturu i pecite oko 2 minute. Zatim dodajte maslac izrezan na kockice i miješajte dok se i on ne otopi. Složite krilca u nauljenu tepsiju i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 10 minuta, zatim ih okrenite na drugu stranu i pecite još 10 minuta. Gotova krilca prelijte umakom.
Postupak pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice