Pileći batci i piletina pripremaju se jednostavno jer ih je dovoljno marinirati pola sata prije pečenja te ispeći u pećnici ili tavi. Ako su vam dosadili batci i odresci ili komadići pilećeg mesa, pripremite pileća krilca u neobičnom umaku od octa.

Najprije ispecite pileća krilca i prelijte umakom od octa. Poslužite s prilogom po želji.

Sastojci:

  • 1,3 kg krilca
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 3 žlice bijelog octa
  • 3 žlice jabučnog octa
  • 2 žlice hladnog maslaca
  • 1/2 žličice šećera
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 3-4 žlice maslinovog ulja

Priprema:

Krilca stavite u zdjelu pa prelijte maslinovim uljem, solju, paprom i praškom za pecivo. Sve dobro promiješajte da se marinada dobro upije. U tavu ulijte bijeli i jabučni ocat pa dodajte šećer, češnjak u prahu te malo soli i papra. Sve dobro promiješajte pa smanjite temperaturu i pecite oko 2 minute. Zatim dodajte maslac izrezan na kockice i miješajte dok se i on ne otopi. Složite krilca u nauljenu tepsiju i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 10 minuta, zatim ih okrenite na drugu stranu i pecite još 10 minuta. Gotova krilca prelijte umakom.

Postupak pogledajte u videu: